Училище с лице, училище за личности

Отличия

Форум 2022

Форум 2022, който се проведе в Клуж Напока, Румъния, събра на едно място голямото международното семейство на Фондация Международната награда на херцога на Единбург, Н.К.В. принц Едуард, граф на Уесекс, Н.В. Маргарета, попечител на румънската корона, Н.К.В. принц Раду от Румъния, Дан Тарчеа, заместник-кмет на Клуж-Напока и съветник Ола Емеше. 300 делегати и гости, както от младежкия, така и от бизнес сектора се събраха и взеха участие в събитието. Седемдесет носители на награди от седем страни в Европа на тържествената церемония получиха своите златни почетни значки и сертификати. Микаела Иванова от 12 а клас /2021/2022 учебна година/, с лидер г-жа Жанета Рачева, беше сред дванадесетте български ученици, които получиха своите златни почетни значки и сертификати. Кралските особи поздравиха участниците и им отделиха специално внимание на тържествена вечеря след награждаването. Международната Награда на херцога на Единбург е младежка програма за личностно развитие, създадена от принц Филип през 1956 година. Тя е разпознавана в цял свят като символ на развитие и отдаденост, демонстрирано от младежите, участващи в нея.

125 СУ „Боян Пенев“ е едно от първите училища в България, което работи по тази програма. Поздравления за Микаела и г-жа Рачева за този голям успех!


"Учител - будител" за 2022 година

В навечерието на празника на Народните будители г-жа Ирена Тасев - главен учител в начален етап на основно образование получи от директора на 125 СУ своя плакет за присъдената ѝ от Педагогическия съвет на училището награда "Учител - будител" за 2022 година. Г-жа Тасева работи активно за възпитание на учениците в общоморалните житейски ценности, в родолюбие, почитане на българските традиции и обичаи. Учениците ѝ отбелязват и почитат подобаващо всеки български празник – национален и християнски. Под наслов „Пазим българските традиции“ всички празници се отбелязват като учениците получават различни творчески задачи, чрез които освен възпитание в патриотизъм, учениците развиват своето креативно мислене и творчески умения. Г-жа Ирена Тасева е изключителен пример за съвременен учител-будител. Честита награда!


Национален форум „Училищата с иновации за бъдещето“

На 21.10.2022 г. под егидата на МОН в Националния дворец на културата се проведе Национален форум „Училищата с иновации за бъдещето“. По време на събитието г-жа Мадлен Христова - старши учител по математика в 125 СУ "Боян Пенев" беше наградена с плакет за значителен принос към реализиращата се иновация в нашето училище. Поздравления за г-жа Христова и за целия екип от преподаватели на 125 училище, които работят по проект "Иновативно училище".


Калоян Гешев

Новият световен шампион по умствена скоростна математика за деца до 12 години се казва Калоян Гешев и е ученик от 6 ж клас на 125 СУ „Боян Пенев“, гр. София, България. На провелото се Световно първенство от 30.09.2022 г. до 02.10.2022 г. в гр. Билефелд, Германия Калоян постигна невероятните 2217 точки, с които спечели златния медал и световната титла. Със задачите от различни дисциплини: събиране, изваждане, умножение, деление, квадратни корени, кубични корени, дроби, конвертиране на валута, преобразуване на мерни единици, изчисляване на календарни дати от 1600 година до безкрайност, изчисляване на време в секунди и много други комбинирани задачи Калоян Гешев се справи за по-малко от два часа, като разполагаше само с лист, на който записваше отговорите на задачите. В състезанието участваха 56 деца от 13 страни и за втори път в неговата история го печели европеец – нашият Калоян. Поздравления за поредния му огромен успех! Горедеем се с теб Кала и ти пожелаваме още много успехи!


Hippo English Language Olympiad

На 19.05.2022 г. във Венеция се проведе трети кръг /полуфинал/ на Hippo English Language Olympiad.

В европейските квалификации нашият ученик Кристиан Станишев от 6. з клас, чийто учител по английски език е госпожа Ганка Дойчева, завоюва почетното второ място в неговата възрастова група (Hippo 2). Кристиан показа изключително високо ниво на владеене на езика и постигна невероятен успех на олимпиадата, в която участват над 60 000 деца от целия свят. Самият той сподели радостта си от възможността да стане част от такова мащабно събитие - "Благодарен съм на учителите и на нашето училище, че имах шанса да участвам в такова незабравимо преживяване". Заедно с него във Венеция беше госпожа Сияна Стойчева.

Олимпиадата се провежда вече десет години в няколко кръга и събира хиляди деца в стремежа им да се развиват в областта на английския език, да създават чуждестранни приятелства и да покоряват върхове. Кристиан е малък вдъхновител, който прославя името на 125 СУ "Боян Пенев" в цяла Европа и доказва, че за мечтите и труда няма граници.

 

EGMO 2022

Като член на Националния отбор на България по математика за момичета Ивайла Радкова от 11 б клас на 125 СУ завоюва бронзов медал на Европейската олимпиада по математика за момичета - EGMO 2022, която се проведе в гр. Егер, Унгария от 6 до 12 април 2022 година. Отборът е втори от всички европейски отбори и четвърти сред всички 57 отбора от целия свят. Преподавател по математика на Ивайла е г-жа Мадлен Христова. Гордеем се с постижението на Ивайла и ѝ желаем още много успехи!

Прочети още...

Награди 2021

По традиция в навечерието на най-българския празник 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 125 СУ „Боян Пенев“ присъжда ежегодните награди „Учител на годината“ и „Ученик на годината“. Тази година с престижния приз бе отличен г-н Фабиен Кунис –преподавател по физика и астрономия и по информатика. Макар и за краткото време в нашето училище, той се доказа като изключително добър професионалист, високо мотивиран в работата си, стремящ се към постигане на отлични резултати. Участник в многобройни квалификации както в страната, така и извън нея, с научни публикации. Този стремеж към наука и постоянна израстване, той предава и на своите ученици.

Прочети още...

VI-тата Кавказка математическа олимпиада

На 13 и 14 март 2021 г. се проведе VI-тата Кавказка математическа олимпиада. 125 СУ "Боян Пенев" бе представено от учениците от 10 б клас Ивайла Радкова и Димитър Лазаров с преподавател Мадлен Христова, и от учениците от 11 б клас Александър Дойчинов и Димитър Русев с преподавател Димитър Димитров. Два дена учениците решаваха по 4 задачи за 4 часа и половина. Нашите възпитаници премериха сили с повече от 160 участници от 15 държави и 16 региона в Русия. При максимален резултат от 56 точки Ивайла Радкова извоюва 42 точки, а Александър Дойчинов завоюва 37 точки, като и двамата бяха удостоени със сребърни медали. Димитър Лазаров и Димитър Русев също представиха достойно училището ни. Ръководител на отбора бе г-н Васил Василев. Благодарности и за подкрепата от г-жа Стефана Петрова. За пореден път нашите ученици показаха, че са конкурентни на своите връстници от цял свят, благодарение на тяхното трудолюбие и упоритост, и разбира се на задълбочената подготовка по математика, която те получават от своите всеотдайни преподаватели. Поздравления! Гордеем се с вас!!!

 

Бронзов медал за Ангел Райчев на 37-тата Балканската олимпиада по математика

Два пълни комплекта медали спечели българският отбор на 37-а Балканска олимпиада по математика. От 31 октомври до 5 ноември 2020 г. се проведе виртуално 37-а Балканска олимпиада по математика (BMOv2020) с домакин Бущени, Румъния. В нея участваха 108 ученици от 17 страни – 11-те официални Балкански държави и традиционните 6 държави гостенки Азербайджан, Италия, Казахстан, Саудитска Арабия, Туркменистан и Обединеното Кралство. Навръх празника на народните будители, състезателите решаваха четири задачи за четири часа и половина, всяка от различна област на математиката (Алгебра, Геометрия, Комбинаторика и Теория на Числата) и носеща максимално 10 точки.

Прочети още...

Отличие от Международната награда на херцога на Единбург

На 25 септември 2020 г. в къщата-музей “Алеко Константинов” в град Свищов бяха отличени 62-ма младежи, постигнали сребърно и златно ниво на Международната награда на херцога на Единбург в България. Двадесет и шест младежи, постигнали златно ниво на Международната награда, и тридесет и шест, постигнали сребърно ниво, получиха своите сертификати и значки връчени лично от президента Румен Радев, г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България и от посланика на Великобритания в България Н.Пр. Д-р Роб Диксън. На церемонията своята сребърна значка получи Микаела Иванова, ученичка от 11 а клас на 125 СУ "Боян Пенев". Гордо до нея стоеше лидерът й г-жа Жанета Рачева.

Поздравления и за двете и пожелание за постигане на златно ниво.

Гордеем се с вас!


 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах