Училище с лице, училище за личности

Награда "Константин Величков" за учител на 125СУ

На 3 ноември в МОН бяха връчени наградите „Константин Величков”. Наградата е учредена през 2005 г. и се присъжда по случай 1 ноември - Ден на народните будители, за високи постижения и принос за развитие на образованието. Присъжда се на преподаватели по различни учебни предмети, разпределени в три категории – за работа с изявени и даровити деца и ученици или със специални образователни потребности, за методическа, творческа и иновативна дейност и за възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността и извънкласни занимания. Учителите бяха избрани от комисия в министерството след предложения на директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена.

Колегията и учениците на 125-то СУ „Боян Пенев” са изключително горди, че таза година сред наградените 8 учители от цялата страна е и г-н Димитър Димитров – учител по математика в училището ни. Наградата е високо признание за неговия висок професионализъм и за изключителната му отдаденост на учениците и тяхната подготовка по математика. Неговите възпитаници са носители на златни, сребърни и бронзови отличия и прославят България и 125-то СУ на най-големите математически състезания в света. Той е в основата на създаването и успешната реализация на профилираните паралелки по математика с прием след ІV клас, както и на новото предизвикателство – също толкова успешна подготовка и на ученици от гимназиален етап в профилирани паралелки с прием след VІІ клас.

Всички ние – учители и ученици най-искрено му честитим високото признание! Гордеем се с неговите постижения и знаем, че с усилията на всички нас 125 СУ „Боян Пенев” все повече се утвърждава като център за висококачествено обучение, както по математика, така и по всички учебни дисциплини!

11.11.2016 - 001
11.11.2016 - 002
11.11.2016 - 003
11.11.2016 - 004

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах