Училище с лице, училище за личности

Резултати от проведени през учебната 2015/2016 година олимпиада и състезания

Вече три месеца учениците от 125. СОУ „Проф. Боян Пенев“ демонстрират знания и умения на организираните от Министерството на образованието олимпиади по различни предмети. Общо 675 са явилите се на общинския кръг на олимпиадите по български език и литература, математика, история, география, биология, химия, физика и астрономия, както и на специалната за четвъртокласниците олимпиада „Знам и мога“. Всички демонстрираха знания и желание за успех, което се вижда и от постигнатите резултати – 166 допуснати до областен кръг. Гордост за училището е и факта, че за поредна година възпитаници на 125. СОУ са допуснати до национален кръг на олимпиадите по математика – Андония Станишева и Валентин Николов от 7 е клас, по история и цивилизация – Христо Стоянов от 7 г клас, и повече от впечатляващото постижение на Виктор Гилин от 7 ж клас, който се класира за националния кръг на олимпиадите по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда. На международните състезания по английски език – Творческо писане на английски език, Лингвистично кенгуру, Hippo са се явили се – 135 ученици, от които до национален кръг са допуснати – 17. Много добри са постиженията на учениците от 5 и 6 клас, за които няма национален кръг на олимпиадите. Ето и отличилите се:

По география – Йоана Монова – 6 е клас и Сандра Динова – 6 в клас;

По история – Теодора Василева – 5 е клас, Иван Славов – 6 е клас, Иван Бичев – 6 г клас, Борис Гюзелев – 6 е клас, Ния Райчева – 6 г клас, Маргарита Генчева – 6 д клас;

По математика – Виктор Попдончев – 5 е клас, постигнал максимален резултат, Александър Даскалов – 5 е клас, Ивайла Радкова – 5 е клас, Мартин Димитров – 6 е клас, Ангел Райчев – 6 е клас, Владимир Слепцов – 6 е клас, Гергана Пеева – 6 е клас, Димитър Русев – 6 е клас, Катрин Евгениева – 6 е клас .

Пожелаваме на всички ученици на 125. СОУ да си поставят високи цели, да са мотивирани да знаят и могат все повече и повече, да израснат като млади хора с изграден характер. А на техните всеотдайни учители – учителите по математика: Мадлен Христова и Димитър Димитров, учителите по история: Палма Никлева и Пламен Салтиров, учителя по география: Людмила Михайлова, учителя по химия: Деляна Гаджанова, учителя по биология: Жанета Рачева пожелаваме сили и дръзновение, за да продължават да вдъхновяват своите ученици.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах